DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

z Akátové stráně

Kůzlátka 2016

Stále se držíme naší tradice a tak i letošní rok mají kůzlátka africká jména.

 

Máme několik kůzlátek v zajímavých a velmi vzácných barvách.

 

DAWA

Vytrvalá řeka pramenící v horách jihovýchodní Etiopie. Dawa teče na jih a východ, aby se na hranicích Somálska připojila k Ganale a stala se řekou Jubba. Řeka tvoří část hranice Etiopie, Somálska a Keni. Podél řeky bylo nalezeno zlato a v roce 1958 titanové minerály rutil a ilmenit.

 

DENBI

Je hlavním městem oblasti Didessa v Oromském regionu. Důležitou plodinou této oblasti je káva. Nachází se zde také Didessa Wildlife Sanctuary, což je chráněná oblast pro divokou zvěř o rozloze 1333 km2.

 

DUDUMWEZA

Jedna z mnoha bran do národního parku Kafue (Zambie). Kafue Nationale Park patří k největším v Africe, leží na 22.500 km2 nedotčené divočiny. Je to druhý největší park v Africe a je domovem více než 55 různých druhů zvířat. V Kafue můžete vidět řadu antilop, ale budete muset cestovat po celém parku, pokud je chcete vidět všechny.

 

DHEDHEESSA

Psáno v Oromském jazyce,  je řeka v západní Etiopii. Přítok řeky Abay, která teče severozápadním směrem až k soutoku, kde se řeka Abay stáčí v jejím nejjižnějším bodě před otočením na sever. Didessa je také rezervace pro divokou zvěř, která je umístěna  v oblasti Didessa, která je součástí Illubabor Zone v Oromii.

 

DABUS

Je na severu tekoucí přítok řeky Abay v jihozápadní Etiopii. Dabus má odvodňovací plochu asi 21.032 km2. Tato řeka byla dříve známá jako Yabus a místní odkazy stále odkazjí na toto jméno a to bez rozdílu i pro Yabus v Súdánu, který je přítokem Bílého Nilu.

 

DARFUR

Je oblast v západním Súdánu, která je rozdělena do pěti spolkových zemí. “Dar“ v názvu znamená "místo nebo půdu" lidí kmene Furů, což jsou pastevci a zemědělci (pěstují především proso) a obchodníci. Furové mluví poměrně jednotným Nilo-saharským jazykem, kterému se také říká Fur.

 

PODMÍNKY PRODEJE