DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

z Akátové stráně

Kůzlátka 2017

Momentálně nemáme kůzlátko na prodej.

Stále se držíme naší tradice a tak i letošní rok mají kůzlátka africká jména.

O tom co jméno znamená, si můžete přečíst pod fotkou. Nově přidáváme i fotografii místa nebo pro letošní rok slonici Echo.

 

EYASI

Je sezónní bezodtoké mělké slané alkalické jezero v délce asi 50km² ve východní Africe na severu Tanzanie v regionu Arusha. Nachází se na dně tektonické propadliny ve východoafrickém riftu u úpatí planiny Serengeti jižně od stejnojmenného národního parku a jihozápadně od kráteru Ngorongoro. Je protáhlé z jihozápadu na severovýchod a má rozlohu 1050 km². Leží v nadmořské výšce 1030 m. Žijí zde jedny z posledních kmenů křováků východní Afriky a to Hadza, Watindiga a Datoga.

             

 

ECHO

Byla slonice, matriarcha rodu, kterou více než 30 let sudovala etoložka Cynthia Moss, začala v roce 1973. Echo byla předmětem několika knih a dokumentů. Byla také prvním slonem studovaným v Amboseli Elephant Research Project, nejdéle běžící a pokračující studií suchozemských savců. Studium Echo a její rodiny významně přispěly k pochopení slonů, včetně jejich životních cyklů, způsobů komunikace, citového života a kooperativní péče o slůňata. Echo zemřela ve věku 65 let v roce 2009.