DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

z Akátové stráně

Kůzlátka 2018

 

Neopouštíme tradici a tak i letošní rok mají kůzlátka africká jména.

O tom co jméno znamená, si můžete přečíst pod fotkou.

 

FATU

Dcera nosorožčice Nájin a vnučka Sudana,  jedna ze dvou posledních žijících samic nosorožce bílého, která byla v prosinci 2009 převezena do Africké rezervace Ol Pejeta.  Víc asi neni třeba dodávat...

 

FERLO

Polopoušť na severovýchodně Senegalu, kde pastevci kočovného kmene Fula v křovinaté savaně pasou své kozy a zebu. Polopoušť dostala své jméno díky malé řece Ferlo. Porost je zde řídký a zastoupeny jsou zde baobaby a akácie. Jsou zde rezervace Ferlo Nord Wildlife Reserve a Ferlo South Wildlife Reserve.

 

FAZAO

Národní park Fazao Malfakassa se nachází v polohorské mokřadní oblasti a tvoří součást hranice s Ghanou. Byl založen v roce 1975 spojením dvou lesních rezervací Fazao a Malfakassa založených v roce 1951. Tato lokalita byla zařazena do Seznamu světového dědctví UNESCO. Park je jedním ze dvou míst v Togu zařazených do programu CITES na sledování nezákonného zabíjení slonů. Žije zde asi 10 druhů antilop.

 

FARO

Kamerunský park Faro byl v roce 1947 založen jako rezervace, v roce 1968 byl povýšen na úroveň národního parku. Díky nadmořské výšce  250 - 500 metrů se zde objevuje porost Súdánské savany. Je domovem gepardů, slonů a je znám svými koloniemi hrochů. Z antilop je zastoupena antilopa Derbyho (největší antilopa) a antilopa korrigum (buvolec modrý korrigum). Žije zde i několik slonů Afrických.